KOCSOLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Üdvözöljük községünk honlapján!

Hírek
Megszűnik a méltányossági ápolási díj
Márciustól teljesen megszűnik a méltányossági ápolási díj, emiatt több ezer család kerülhet bajba.Az ápolási díj helyett az önkormányzatok más jogcímen támogathatják a szóban forgó családokat, de ehhez az állam már nem ad pénzt.
2015-01-29 09:57:06
Új sarc a kazánokra
A kormány a napelemek mellett az elektromos vezérlésű fűtőberendezésekre is termékdíjat vetett ki. De hogy mennyit kell majd emiatt fizetni az államkasszába, az nem egyértelmű.
2015-01-29 10:07:32
Tisztelt Ebtartó!
Kocsola község területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.
2015-02-05 09:38:32
Veszettség elleni pótvédőoltás
Pót védőoltás Kocsolán
2015-04-21 09:44:20
Heti horoszkóp
Érvényes : 2016 január 04 - 2016 január 10.
2015-01-29 14:37:37
Szociális ellátások 2015-ben
A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. március 1-től jelentős mértékben átalakul. Az állam és az önkormányzat segélyezéssel kapcsolatos feladatai élesen elválasztásra kerülnek. A helyi önkormányzatok felelőssége növekszik...
2015-01-29 11:25:51
Mi mennyi 2015-ben?
A Tolna megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja közzétett egy hasznos pdf-et, melyen listázzák, a hatályos megállapított összegeket, melyet most közzéteszünk.
2015-01-29 11:16:32
Időjárás előrejelzés
Kocsola időjárás előrejelzése
2015-04-22 09:09:48
Forrásfigyelő.hu

Heti horoszkóp

Érvényes : 2016 január 04 - 2016 január 10.
Érvényes : 2016 január 04 - 2016 január 10.

KOS márc. 21- ápr. 20.


Megijesztheti annak felismerése, hogy a környezetében lévők milyen nehezen járulnak hozzá a szükséges változtatásokhoz. Épp ennek ténye teszi most türelmetlenné. Azonban vigyáznia kell, hogy ennek hatására nehogy figyelmetlen legyen a fokozott figyelmet igénylő tevékenységei során. A hét során a munkahelyén adódhatnak kisebb konfliktusok. A hét elején könnyedén a türelme határán járhat. Ebben az időszakban az önt körülvevő emberek sokkal határozottabbnak tűnhetnek öntől a hét első napjaiban. A párja sokkal toleránsabb, mint gondolná. Próbálja nyugtatni. Pénzügyi döntésekhez nagyon szerencsés nap a csütörtök.

Szerelem:
Az e heti csillagászati konfigurációk arra kérik, hogy legyen türelmes partnerével. Nézze őt más szemmel, mint eddig és azt fogja tapasztalni, hogy új dolgokat fedez fel benne, ami lenyűgözi Önt. Ritka szerencsésnek mondhatja magát, hogy épp ő az Ön párja. Itt az idő, hogy most több időt fordítsanak kettőjükre, szerelmükre. A szabadtéri programok, melyeket kettesben töltenek, új érzelmi kapukat nyit meg a kapcsolatuk számára.

Karrier:
Ennek a hétnek az átvonuló tranzitjai nagyon sok energiát és önbizalmat kölcsönöznek Önnek. Elegendő ereje lesz egész hétre elképzelései megvalósítására, melyeket erre a hétre tűzött ki önmagának. A praktikus oldalról való megközelítése a dolgok iránt és a kiemelkedő szellemi teljesítése Önre vonja kollegái és felettesei figyelmét. Csütörtök és péntek nagyon kedvező napok a jelentős pénzügyi ügyek intézéséhez.
 

Ugrás a napi horoszkópra! >>

BIKA ápr. 21- máj. 20.


Pénzügyeiben ezen a héten csak hétfőn lehet könnyedebb, ugyanis a hét többi napjain a pillanatnyi tranzitok az égen arra figyelmeztetnek, hogy legyen fokozottan óvatos ezen a téren. A jelenlegi bolygóátvonulások nem kedveznek ebben az időszakban nagyobb mértékű pénzügyi döntéseknek. Ezen a héten valaki a környezetéből kéretlen és illetlen szóbeszédnek teheti ki a hét második felében. Ezért fontos, hogy többszörösen fontolja meg, hogy kit avat be a legféltettebb titkaiba, ugyanis mélyen érintheti az ön jó hírnevét. Ilyen barátok mellett az embernek már nincs szüksége ellenségekre. Mindezek után még továbbra is a baráti körben szeretne maradni.

Szerelem:
Lehetséges, hogy ezen a héten meg kell erőltetnie egy kicsit magát, hogy kontroll alatt tudja tartani az érzelmeit, ugyanis fokozott feszültséget és egy kis zaklatottságot válthatnak ki Önből az eheti bolygóátvonulások. A finom zene és egy kis séta a csendben varázsütésre oldani tudja a felmerülő váratlan feszültségeket. A hét második felében már egy kicsit oldódni látszik ez a hatás. 

Karrier:
Ezen a héten a munkahelyén mindenféle esemény megtörténhet, ami a megszokott hangulatot, légkört felkavarja. Ebből eredően fokozott erőfeszítésekre lesz szükség az Ön részéről is, hogy időben kész legyen a teendőivel a plusz körök megtétele miatt. Mindegyik kollegájának hasonló a helyzete, így senki sem kérhet meg, hogy átvegye feladatai egy részét. Amennyiben tartja a tempót, nem lesz gond.
 

Ugrás a napi horoszkópra! >>

IKREK máj. 21- jún. 21.


Ne hagyja, hogy apró-cseprő eddig halogatott dolgai a kedvét szegjék. Vegye elő az optimizmusát és máris minden másképp látszik. Jobb kedvvel áll hozzá a dolgokhoz. Pénzügyekben, vállalkozásban, tervekkel kapcsolatos döntéseit ne hagyja péntekre. Jobb, ha elejét veszi a dolgoknak, mert nagyon terhelt ez a nap minden lényeges szempontból. Ez a hét fokozott magabiztosságot és önbizalmat kölcsönöz önnek. Konkrét elképzelései születnek az épp aktuális teendők gyors és praktikus megoldására. Nem is érti, hogyan tud ennyi akadály tornyosulni útjába, amint nekilát a feladatnak. A körülötte lévő embereknek eltérő a véleményük az önétől. Érdemes meghallgatni őket is, mert van jó is abban, amit mondanak.

Szerelem:
A bolygók eheti átvonulásai igazán kedvére való energiákat sugároznak Ön felé. Amennyiben ismerkedni szeretne, vagy éppen kibontakozó románc előtt áll, kedvezőek a csillagok állásai arra is, hogy el tudja mélyíteni a frissen kialakult kapcsolatát. Ha viszont párban él, érdemes kettőjükre több időt fordítani, mert ebben az időszakban minden lehetőség meg van arra, hogy megújuljon szerelmük.

Karrier:
Egy olyan kedvező periódusba lép, amikor csakis Önön múlik a sikere minden téren. Alaposan dolgozza ki a terveit és indíthatja a gyakorlatban a megvalósulás útjára. Amit ezen a héten elindít, életre kel és az Ön javát fogja szolgálni. Egyedül a péntek az a nap, amikorra inkább könnyed megbeszéléseket érdemes folytatni vagy tervek részletein dolgozni, mert minden fontos döntésben nehézséget okozhatnak a pénteki erős bolygóállások.
 

Ugrás a napi horoszkópra! >>

RÁK jún. 22- júl. 22.


Egy kedvező időszak kezdődött el ezzel a héttel, amikor lazíthat, szinte magától mennek a dolgok. Maga mögött hagyhatja a feszültséget és az aggodalmakat egy időre. A munkahelyén valami különlegeset szeretne csinálni. Tele van jobbnál jobb ötletekkel. Otthoni fronton kellő nyugalommal és megértéssel meg tudják beszélni a dolgaikat párjával. Itt az idő, hogy egy pár napos kikapcsolódáson gondolkodjon. Megérdemli a lazítást. A jó dolgok sosem jönnek egyedül. Épp úgy, mint a kevésbé jók sem. Ezen a héten nem kell azért aggódnia, hogy már megint mi fog történni. Az égi jelek ezen a héten támogatják a szerelmi élete megújulását, a karrierjében a sikert. 

Szerelem:
A hét elején úgy érezheti, hogy valaki, aki közel áll önhöz, titkol valamit. Ez egy belső vészjelző csupán, attól függetlenül, hogy általában meg szokta érezni előre, ha történni fog valami. Ez más helyzet. Nézzen utána nyugodtan, ha szeretne. Párja maximális megbízhatóságát élvezheti. Adja át önmagát a jó érzéseknek. Töltsenek minél több időt kettesben. Megérdemel egy kis kényeztetést. 

Karrier:
Új ötletekkel indítja a hetedet. Alig várja, hogy megvitathassa bizalmas partnereivel az új elképzeléseit és annak részleteit. Számíthat részükről az együttműködésükre, hiszen ők is zseniálisnak találják az Ön ötleteit. Emellett akadhat még néhány szaladgálással tele teendője is, de ez nem fogja csökkenteni a lelkesedését. A folyamatban lévő projektjei felgyorsulnak a megvalósítás irányában. Minden oka megvan az örömre.
 

Ugrás a napi horoszkópra! >>

OROSZLÁN júl. 23- aug. 23.


Szakmai téren új kihívások és új lehetőségek tárulkoznak fel ön előtt. A hét közepétől már oldódik a feszült állapot és a barátságos, segítő és ragyogó éne veszi át az irányítást. A munkahelyén új sikereknek örvendhet a hét során. Ennek a hétnek az elején nem igazán van humoránál. Ezt próbálja meg fék alatt tartani, mert könnyedén előfordulhat, hogy óvatlanul megbánthat valakit, aki fontos önnek. Családi környezetben keddtől már oldódnak a feszültségek. Egyre jobban megtalálják a közös hangot. Hétvégére egy kellemes összejövetel vár önre, ahol nagyon jól fogja érezni magát.

Szerelem:
Ezen a héten az égitestek átvonuló pozíciói azt tanácsolják Önnek, hogy ki kell mozdulnia otthonról, főképpen, ha egyedül él és társat szeretne. Vegye fel a kedvenc ruháját és azokat a különleges ékszeredet, melyeket barátnői is csodálnak, és induljon el felfedező útjára. Még mielőtt körülnézne, már ki is szúrta Önt a tömegből az, akivel sorsszerűen találkozniuk kell. Igazi romantikus történet előtt áll.

Karrier:
Egy kicsit túlpörögve, sőt jó hangulatban kezdi a hetet. Tele van energiával és új ötletekkel. Ezen a héten különleges meglepetést tartogatnak Önnek az égi jelek a karrierjét illetően. Ez lehet egy újabb kinevezés, fizetésemelés vagy egy jól sikerült pozícionálás, melynek köszönhetően anyagilag is jobb pozícióba jut. Óvatosan terhelje magát kávéval és cigarettával, amennyiben hódolatai közé tartoznak, ugyanis a napi túladagolás a nap végére fokozza a szellemi és fizikai kimerültségét.
 

Ugrás a napi horoszkópra! >>

SZŰZ aug. 24- szept. 23.


A hét során a pénzügyeit érintő döntéseiben fokozottan legyen figyelmes és óvatos. Ebben az időszakban ez az életterülete, amelyet érzékeny bolygóhatások érik. Nehezen fogadja el másoktól a segítséget. A baráti környezetéből vagy a családjából valakik meg szeretnék lepni. Ezt el kell fogadnia, mert szívből jön és azért teszik ezt, mert szeretnék önt örülni látni, mert szeretik önt. Ezen a héten egy olyan személy segítségét kell elfogadnia, akitől semmi kép nem szeretné. Ebben a személyben kellemesen fog csalódni, ha közelebb engedi magához, a három lépés távolságon belül. Az igazgyöngy sem látszik a szürke héj alatt. Hosszútávon egy remek barátot talál meg benne. 

Szerelem:
Amennyiben titkolózni szeretne párja előtt ezen a héten, vigyázzon, mert két perc alatt rájön a turpisságra. Így hát jobb, ha tiszta lapokkal játszik. Ezen a héten az átvonuló bolygók az őszinteséget hozzák felszínre. Ennek köszönhetően sokkal nyíltabban beszélhetnek érzéseikről, könnyebben megtalálják a közös hullámhosszt. Az égi jelek ébresztgetni szeretnék Önben a gyengédséget és annak a befogadását párja részéről is.

Karrier:
Azon a problémáján, amin egy ideje töri a fejét, most megtalálja a legpraktikusabb célravezető megoldást. Az óvatosság ajánlott ebben az időszakban. Főképp, ha nagyobb pénzösszeggel kapcsolatos szerződés aláírás előtt áll. Kerülje a túl kockázatos döntéseket. Aprólékos elemzésre van szükség a biztonságos ügyletekhez. Így ezzel a hozzáállással kiszűrheti az esetleges hibákat és felkészülhet a piaci mozgások egy adott határon belüli ingadozásaira. 
 

Ugrás a napi horoszkópra! >>

MÉRLEG szept. 24- okt. 23.


Energetikailag kiegyensúlyozott. Új kihívásait könnyűszerrel megoldja, melyekkel szembetalálja magát a hét során. Párjával, szerelmével az elmúlt napok nézeteltéréseit meg tudják beszélni. Újra harmónia uralkodik Önök között. Bármerre is megy ezen a héten, mindenkiben jó benyomást kelt kisugárzásával, kedvességével. Egy közeli hozzátartozó megjegyzéseket fűzhet az ön érzelmi életéhez, ami egy kicsit érzékenyen érintheti. Igazából féltékenység bújik meg a dolog mögött. Ezért nem kell komolyan vennie a méltatlankodót. Sokkal jobban kell hinnie önmagában és a személyes varázsában, mintsem hallgasson némi furkálódásokra.

Szerelem:
A jelenlegi bolygó mozgások egy régóta várt találkozásra teremtenek lehetőséget Önnek főképp, ha egyedül van és párkapcsolatot szeretne kezdeményezni. Valamilyen művészi helyen vagy egy kiállításon sikerül találkoznia a leendő párjával. Amennyiben párkapcsolatban él, az égi jelzések zöld utat nyitnak Önöknek a szerelmük megújulására, kibontakozására. Meghitt, kellemes esték előtt áll ebben az időszakban.

Karrier:
Az e heti bolygóállások sok örömet ígérnek Önnek az együttműködésekben, viszont számolnia kell a megfeszített munkára a siker érdekében. Ez meg is fogja hozni a gyümölcsét úgy rövidtávon, mint hosszú távon is. Ebben az időszakban sokkal impulzívabb az öntől megszokottól, amit előnyére lényeges profittal ki is tud használni okosan. Óvakodnia kell a túlpörgéstől. Ezzel könnyen kockáztathat némi feszültséget vagy félreértést a környezetében lévőkkel.
 

Ugrás a napi horoszkópra! >>

SKORPIÓ okt. 24- nov. 22.


Egy kiemelkedő siker szakmai téren hozhat kedvező változást az anyagi helyzetében. Ezen a héten számtalan élményben lesz része, melyeknek köszönhetően észre sem veszi, hogy milyen gyorsan eltelik ez a hét. Sok intéznivaló akad az ügyben, hogy rendben tartsa a pénzügyeit érintő ügyeket. Ehhez viszont egy meghatározó segítő kezet is ad a sors önnek. Egyik szülő lehetséges, hogy egészségi problémákkal küzd, legyen résen, figyelmeztesse, hogy menjen orvoshoz. A hét második felében kisebb frusztrációk lehetnek úrrá önön, melyek kiválthatnak némi átmeneti nézeteltérést a környezetében élőkkel.

Szerelem:
Ezen a héten egy olyan megvilágításba helyezik az égitestek mozgásai a kapcsolatát, hogy látni fogja azt, ami a valóság. Ennek köszönhetően látja, hogy senki és semmi sem lehet teljesen tökéletes. Eddig meg volt győződve, hogy minden mehet úgy, ahogy megálmodta a kapcsolatában. Aki igazán és őszintén szereti, az esetleges hibákkal együtt is tudja szeretni Önt. Számára Ön így vagy tökéletes. Miért is látná ezt Ön másképp?

Karrier:
A hét során kiemelkedő sikereinek köszönhetően előnyös anyagi pozíció ígérkezik. A szellemi teljesítménye ebben az időszakban különleges megvilágításban láttatja a pillanatnyi feladatait. Ezzel leegyszerűsíteni tudja a megoldások útját és az eredményességet is növelni tudja. Új projektjeivel kapcsolatos tárgyalások menete felgyorsulni látszik. Számíthat szövetségesei együttműködésére.
 

Ugrás a napi horoszkópra! >>

NYILAS ov. 23- dec. 21.


Ezen a héten a tervezett külföldi utazások, kikapcsolódás szabad programjai jól sikerülnek. A jólét és a harmónia időszaka folytatódik ezen a héten is. Nem érzi szükségét a nagyobb erőfeszítéseknek. Kedve sincs hozzá. Az a kiemelten kedvező áramlat, ami hat önre ebben az időszakban új megvilágításba helyezi az élet értelmét, a célokat , melyeket kitűzött magának. Látja, hogy különösebb stresszelés nélkül is elérheti azt, amit akar. Csupán a jó időzítés, a jó szervezés, úgyszólván az alapos előkészületek meghozzák a kívánt eredményt. Ez örömmel tölti el. Párkapcsolatában most jó energiák áramlanak. A hétvégét érdemes lenne lazítással töltenie. 

Szerelem:
Óvakodjon az elvi vitáktól a partnerével, hiszen tudja, hogy az ilyen jellegű vitáknak sosincs vége. Már rájöhetett volna az évek során, hogy az elvek nagyon is személyre szabottak és egyediek, attól függetlenül, hogy sokban hasonlók mindenki alapelveihez, melyek segítik az élet jól működtetését. Most annak van itt az ideje, hogy megnyíljanak egymásnak és töltődjenek együtt a természet csodálatos energiáiból. Ez megerősíti a kapcsolatukat mélyebb szinteken is.

Karrier:
Ennek a hétnek a bolygóhatásai azt sugallják Ön felé, hogy álljon meg egy percre és kezdjen el másképp gondolkodni az eddigi munkáján, a vele szembeni hozzáállásán. Rájön, hogy egyszerűbben és sokkal hatékonyabban is el lehet végezni a kitűzött feladatokat. A hatékonyságot is lényegesen növelni tudja. Ezeket máris elkezdi alkalmazni a gyakorlatban is. A hét második felében kifejezetten kellemes a munkahelyi légkör.
 

Ugrás a napi horoszkópra! >>

BAK dec. 23- jan. 20.


Ez a hét rendkívüli alkalom nagyobb összejövetelek szervezésére vagy azon levő részvételre. Nagyon kedvezőnek bizonyul egy nagyobb hitellel kapcsolatos ügyintézésre vagy egy nagyobb pénzügyi tranzakcióra. Ennek a legkiválóbb nap a csütörtök és a péntek. Érzelmi téren és otthoni fronton is ebben a periódusban nagyon kedvezőek az égi jelek. Ez a hét önnek érzelmileg kínál nagyobb arányban kiteljesedést és megelégedettséget. A munkahelyén ezen a héten sem fog unatkozni, mivel megszámlálhatatlan teendői vannak. Amennyire csak lehetséges, próbáljon meg türelmesebb és megfontolt lenni a hét során a kollegiális kapcsolataiban, de főképp az üzleti partnerekkel.

Szerelem:
Ahogy a csillagok állnak ezen a héten, Önnek csodálatos élményeket ígérnek érzelmi téren. Most a tényleges értéket látja a másikban félretéve minden felkapott divatot vagy egyéb haszontalanságot. A lényegre törekszik, ami a lelke az életnek és ez a szeretet, a harmónia és a béke a lelkek között. Mindegy, hogy eddig miben volt része, mostantól minden megváltozik kettőjük között előnyös irányban. Szép időszak kezdődik el az életében.

Karrier:
Ez a hét új kapukat nyit meg Ön előtt karrier terén. Hosszú távú elképzeléseit érdemes a gyakorlatba is elkezdeni megvalósítani. Amennyiben beosztott pozícióban van, előmenetel vagy fizetésemelés van kilátásban Önnek a csillagok állásai szerint. Érdemes lenne megfontolni és élnie a felkínálkozó lehetőségekkel, melyek lényegesen emelik a státuszát. Mindent figyelembe véve, hosszú távon is ígéreteseknek bizonyulnak.
 

Ugrás a napi horoszkópra! >>

VÍZÖNTŐ jan. 21- febr. 19.


Az önt körülvevőkből sokan egyetértenek önnel, de akadnak olyanok is, akiket felháborít a csupasz valóság. Ők szeretik különféle díszes köntösbe öltöztetni a dolgokat. Óvakodjon velük az elvi alapú összetűzésektől. A munkahelyén feltornyosulhatnak a teendői, aminek okán egyre későbben érhet haza szeretteihez. Ezen a héten könnyedén bonyodalmakba keveredhet, ha kimondja mindazt, amit gondol. Valahogyan meg kell találni az egyensúlyt a munka és a magánélt között, mert egy idő után mindkét fronton csökkenhet a tolerancia küszöbe, ha túl vállalja magát. Itt az ideje, hogy a pihenésen is gondolkodjon, hogy újult erővel töltődhessen fel. Megérdemli a lazítást.

Szerelem:
A jelenleg tranzitáló bolygók ideális alkalmat kínálnak arra, hogy átadja magát az érzelmeinek. Párja imádja kényeztetni Önt, kiváltképp, ha Ön is hagyja őt kibontakozni. Sokszor épp abból adódik vita kettőjük között, hogy nem tudnak elég időt és energiát fordítani kettőjükre és a kapcsolatukra. Ha visszagondol az eddig történtekre, igazolódni látja ezt Ön is. Az esték és a hétvége a kettőjüké. Használják ki bátran.

Karrier:
Az utóbbi időben többszörösen túlpörgött. Így hát, ne legyen meglepődve, hogy azon kapja magát, hogy reggel nincs kedve bemenni dolgozni. Itt az idő, hogy szabadságot vegyen ki és egy kis kikapcsolódáson, pihenésen gondolkodjon. A meglévő ügyeihez talál újabb megoldási lehetőséget, melynek köszönhetően sínre teheti a dolgait. Higgye el, sokkal többet tesz önmagáért, szeretteiért, ha töltődik egy kicsit, és a munkájának is jót tesz egy kis pihenő után megújult erővel visszatérni a feladataidhoz.
 

Ugrás a napi horoszkópra! >>

HALAK febr. 20- márc. 20.


Itt lenne az idő a kikapcsolódásra. Ha eddig még nem tervezett semmit a hétvégére, érdemes feltérképezni a terepet és az aktuális ajánlatokat, hogy végre kikapcsolódjon egy kicsit. Mindenképp vízparti hely lenne jó önnek. Ott együtt lehet a négy elemmel (föld, víz, tűz, levegő). Ezek megtisztítják energetikailag és helyre állítják önben az egyensúlyt. Ezen a héten a legerősebb erényei egyike a türelem lesz. Ennek köszönhetően több előnyös helyzetet is kínál önnek az élet úgy karrier szempontjából, mint a magánéletben egyaránt. Amit már sínre tett, amiatt nem kell aggódni, megy magától is szépen. Nincs oka az aggodalomra. Főképp olyan dolgokért nem kell aggódnia, ami még meg sem történt.

Szerelem:
Az eheti csillagállások felébresztik Önben a vágyat a gyengédség és a szerelem iránt. Szíve szerint egy szép vízpart mellet lenne, a távolból szép romantikus dallamot hallani és sétálni az alkonyatban a kedvesével. Ez olyan gyönyörű. Most itt az idő, hogy ez a valóságban is megtörténjen. Ne engedje, hogy elillanjon az alkalom. Ez az időszak Ön számára a szerelemről szól. Tegye félre a napi gondokat. Megvárnak. Párjával szökjenek meg egy kis időre a világ elől. Töltődjenek az élményekből bátran.

Karrier:
Ezen a héten kreatív energiából Önben nincs hiány. Amennyiben még nem tervez nyaralást, találsz bőven teendőt a munkádban is. A folyamatban lévő projektjei vitorlái új szelet kapnak. Kár lenne elszalasztani a jó alkalmat. Kiváló ötletei támadnak a kivitelezésükre. Fontos szerződéseknek, tárgyalásoknak nagyon kedvező ez az időszak. Főképp, ha hosszú távon is tervez.
 

Ugrás a napi horoszkópra! >>

 

Forrás. http://www.hirkereso.hu/horoszkop

 

Advent
Vendégház
Köztéri szobrok
Kocsola
Hivatal
Templom
Hainrode 2014
Cigány Bál 2015.01.31
Orvosi rendelő felújítása